TE-toimiston selvityspyyntö

Kerroin aiemmin TE-keskuksen inhimillisyys-tekstissä työnhakuni katkaisusta. Nyt sain asian tiimoilta selvityspyynnön, koska en ole mennyt tapaamiseen enkä ilmoittanut esteestä etukäteen.

selvityspyyntc3b6

Käytännössä työvoimavirkailijoiden tavoite ei ole järjestää työttömille töitä vaan he saavat tunnustusta työstään kun työttömän työnhaku saadaan katkaistua – yleensä se tarkoittaa työttömälle työttömyyskorvausten menettämistä.

Lähetin selityksen ja laitoin liitteeksi 18.5.2015 lähettämäni sähköpostiviestin, josta pitäisi käydä ilmi toiveeni siirtää aikavarausta. Nyt kun lukee viestiä, niin viestistä käy turhan selkeästä ilmi kyllästymiseni työvoimavirkailijoiden ja sosiaalityöntekijöiden simputukseen. Vaikka simputetaan asiattomasti, niin pitäisi pyrkiä laatimaan omat viestit ilman tunteenpurkauksia. Saattaa olla ettei rahattomuus ole riittävä peruste aikavarauksen siirtopyyntöön, mutta olen ottanut yhteyttä.

Työttömiä on paljon, joten työvoimavirkailija ei välttämättä muista yksittäistä työtöntä ja saatetaan toimia normaalilla rutiinilla.

th-aikavarauksen-siirtoyritys-18-5-2015

Laitoin liitteeksi myös kuvakaappauksen mollin omilta sivuilta, jossa tuo aikavarauksen siirtoyritys -viestin viimeinen lause on kirjattu yhteydenoton asiaksi. Kun viestin viimeinen lause meni perille, niin eiköhän viestin alkukin mennyt perille. Aikaisemmin vastaaminen sähköpostiviestiini onnistui, vaikka sähköpostiosoitteeni löytyy vain lähetetystä viestissä.

mol.+Sähköposti+mennyt+perille...

Edellinen kuvakaappaus on otettu ennen työnhaun katkeamista ja työnhaun katkeamisen jälkeen kyseiset merkinnät eivät enää näy. Joten työttömän kannattaa käydä aika ajoin ottamassa omista tiedoistaan kuvakaappauksia, sillä joskus niistä voi olla jälkeenpäin hyötyä.

Mielestäni työvoimavirkailijan olisi pitänyt ottaa yhteyttä postitse eikä katkaista työnhakua, jos tällä kertaa sähköpostiosoitetta ei löytynyt viestistä.

Sähköpostiosoitetta en ole laittanut yhteystietoihin, koska vanha tietokoneeni voi lopettaa yhteistyön millä hetkellä tahansa. Sen jälkeen kun tietokone tilttaa tai nettiyhteydet katkeaa, niin sähköpostia ei tule luettua edes kerran viikossa. Mikäli laittaa TE-keskuksen järjestelmään sähköpostiosoitteen, niin sähköposti on syytä tarkistaa päivittäin (päivitys 30.5.2016 omat tiedot kannattaa näemmä käydä tarkistamassa useampia kertoja vuorokaudessa, koska työttömälle voidaan antaa alle vuorokausi aikaa kuitata järjestelmään toteutunut yhteydenotto tai työttömyyskorvaukset katkeavat TE-toimiston selityspyyntöön – en nyt löytänyt linkkiä kyseiseen uutiseen). Olen havainnut, että joissakin järjestelmissä sähköpostiosoitetta ei voi poistaa vaan ainoastaan korvata uudella sähköpostiosoitteella. Lisäksi ne harmit eivät yleensä tule yksittäin vaan samaan aikaan voi tulla myös kuukausien tauon jälkeen työvoimatoimiston sähköpostiviesti, johon pitäisi reagoida parissa päivässä. Kun kaikki ”kaatuu päälle”, niin ei välttämättä muista, mistä kaikista paikoista sähköpostiyhteystieto pitäisi käydä poistamassa.

Tulevaisuudessa saadaan tietää kumoutuuko työnhaun katkaisu vai pysyykö ennallaan. Mikäli olisin soittanut puhelimella, niin olisi aivan turhaa yrittää selitellä yhtään mitään. Työllistymisen kannalta tuolla aikavarauksella ei ole muuta vaikutusta kuin reipas itsetunnon lasku, mutta TE-keskukselle on tunnetusti tärkeää, että työtön hyppää silloin kun käsketään.

Päivitys 26.6.2015

Untitled

Työnhaun katkaisu pysyi. Todistettava yhteydenotto ei riittänyt poistamaan työnahaun katkaisua.

Päivitys 13.3.2016 Jatkoa TE-toimiston selvityspyynnölle löytyy tuolta: Työtön työnhakija.

Huomasin, että aiemmat tekstit voivat olla vaikeasti ymmärrettäviä, koska olen jättänyt päätelmien tekemisen lukijalle. Lukija ei kuitenkaan välttämättä pysty tekemään oleellisia päätelmiä ellei ole ollut ”autettavana”. Laitan vanhoihin tekstiin ne ongelmia selventävät päätelmät… kunhan väsymykseltäni ehdin.

Mainokset

10 thoughts on “TE-toimiston selvityspyyntö

 1. Hei, löysin blogisi tänään ja luin sitä läpi. Tilanteestasi ei oikein saa kokonaiskuvaa. Kerrot aiemmissa postauksissa toimeentulotuen hausta vuonna 2006, ja sitten tuleekinTE-keskuksen selvityspyyntö tältä vuodelta. Mitä tuossa välillä tapahtui?

  • Kerron blogissani elämäni varrella saamastani ”avusta” ja pyrin tuomaan esiin epäkohtia, jotka ovat todellisuudessa paljon rumempia kuin julkisivu antaa ymmärtää.

   Olin noin kuusi vuotta työvoimavirkailijoiden ja sosiaalityöntekijöiden avun/simputuksen ulkopuolella, mutta nyt rahojen loputtua jouduin hakeutumaan takaisin simputukseen. Kerron blogissani tuoreista tapahtumista ja vanhoista tapahtumista, joissa yhteisenä tekijänä on se seikka ettei näitä olisi koskaan saanut tapahtua.

 2. Eihän sillä ole mitään väliä saako rahaa te- n kautta kun sen menetetyn saa kuitenkin sossusta😁

  • Toiset ehkä saavat ja toiset eivät, koska toisten kohdalla TE-keskuksen selvityspyynnöt johtavat aina väistämättä maksimisanktioon eli toimeentulotuen perusosan alentamiseen 20 tai 40 %:lla.

   Minun mielestäni toimeentulotuen perusosan alentaminen on aina ihmisarvoa loukkaava, koska jopa THL:n mukaan tarvittaisiin noin 40 %:ia suurempi perusosa, jotta ihminen pystyisi selviytymään välttämättömistä kuluista. Olisi jo korkea aika saada hallinto-oikeudesta lakiin perustuva päätös ettei ihmistä saa kiristää palkattomaksi työntekijäksi perusosan alentamisella.

  • Unohtui ihan – ei sitä menetettyä työttömyyskorvausta saa sossusta edes 40 %:ia alennetulla perusosalla, jos tilillä on rahaa tai löytyy myytävää omaisuutta.

   Kuten olen kirjoittanut tässä blogissa, niin esim. minä en saanut kuuteen vuoteen työttömyyskorvausta enkä myöskään sossusta rahaa.

 3. Tää on niiiin surullisen tuttua touhua.
  Melkein kaikki blogisi kirjoitukset on sellaisia mitkä olisin voinut itsekin kirjoittaa.

  • Tavallaan on kiva kuulla ettei ole yksin, mutta ikävää kuulla jonkun toisenkin joutuneet kieputukseen.

   Joskus luulin, että olen ihan yksin tässä kieputuksessa, mutta löytyyhän netistä näitä työttömien kokemuksia… joidenkin kokemukset ovat pahempia kuin minun.

 4. Lasten talviloma menee pilalle, te-toimisto ei suostu siirtämään tapaamisaikaa: https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005556635.html

  Aikavarauksen siirtoon ei varmaan löydy laillisia esteitä, mutta työvoimavirkailijoille on annettu mielivalta ja tässä tapauksessa valtaa käytetään siten, että varmistetaan lasten loman pilaaminen tai vähintään taloudelliset menetykset työttömälle. Näin sairasta toimintaa on Suomessa harrastettu jo vuosia: Työttömillä ei ole oikeutta elinaikaansa, vaan velvollisuus hypätä tasan tarkkaan silloin kun käsketään.

  Edes työttömän lapsia ei oteta huomioon. Ajatelkaan, työttömät ja heidän lapsensa joutuvat luopumaan lähes kaikesta ja sitten lomaviikolla työvoimavirkailija päättää, että työttömän on juuri mummolaan suunnitellulla vierailuajalla saavuttava henkilökohtaisesti työvoimavirkailijan puhutteluun.

Vastaa (Sähköpostiosoite ei ole välttämätön)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s