Muutkin saa osansa köyhän simputtamisesta

Onnistuin saamaan myönteisen toimeentulotukipäätöksen maaliskuulle ja maksatuspäiväksi ilmoitettiin 1.3.2016.

Aikaisemmin toimeentulotuki on maksettu ilmoitettuna päivämäärällä, mutta tällä kertaa sain toimeentulotuen tililleni vasta 7.3.2016. Harmillista oli, että juuri tässä nimenomaisessa kuussa en ollut jättänyt riittävästi rahaa vuokranmaksua varten. Helmikuulle tuli maksettavaksi kaksi sähkölaskua ja sen lisäksi nostin 12.2.2016 ottoautomaatilta 20 euroa ruoan ostamista varten, joten maaliskuun vuokranmaksua varten ei jäänyt tilille riittävästi rahaa.

vuokranmaksu

Tänään huomasin maaliskuun tuen tulleen tilille ja maksoin loput vuokrasta eli tuon 0,53 euroa. Ensin ajattelin ottaa yhteyttä vuokranantajaan ja kysyä, jos voisin maksaa tuon puuttuvan 0,53 euroa seuraavan vuokranmaksun yhteydessä, mutta ehkä maksamisesta oli vähemmän lisävaivaa kuin kyselyihin vastaamisesta. Sitä riskiä en halunnut ottaa, että tuon 0,53 euron takia joutuisin maksamaan 15 euron huomautuslaskun – luultavasti/toivottavasti 6 päivän viivästymisestä ei vielä lähetetä huomautuslaskua.

Tampereen kaupunki ilmoittaa päätöksessä, että ”Viivästysmaksut ja perinnästä aiheutuvat kulut eivät ole toimeentulotukeen oikeuttavia menoja”, mutta toimentulotuen maksatuksen viivästyessä asia kannattaa viedä valittamalla eteenpäin.

Täytynee seuraavien kuukausien kohdalla ennakoida yhä paheneva simputtaminen.

Pahinta tämän kaltaisessa tilanteessa on epävarmuus saako koko kuukauden aikana yhtään mitään tukea… tai saako seuraavan kerran tukea vasta kahden, kolmen tai neljän kuukauden kuluttua (viiden kuukauden odottelusta on jo kokemusta).

Kun annetaan sosiaalityöntekijöille oikeus simputtaa toimeentulotuen tarpeessa olevaa, niin ehkä olisi syytä ottaa huomioon myös ulkopuolisille ja täysin syyttömille palkansaajille aiheutettu lisätyö. Aiemmin minuun kohdistunut laajennettu tuplaselvitysvelvollisuus aiheutti täysin tarpeetonta lisätyötä pankin henkilökunnalle.

Mainokset

Vastaa (Sähköpostiosoite ei ole välttämätön)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s