Terveydenhuollon aikavaraus

Suomessa on toteutettu ”niin sanottua lakiin kirjattua hoitotakuuta” siten, että jaetaan hoitoaikoja vain määrätylle ajanjaksolle eteenpäin, jolloin kaikki aikavarauksen saaneet pääsevät hoitoon hoitotakuun määrittelemässä aikarajassa. Niille ajanvarausta yrittäneille henkilöille, joille ei ole hoitoaikoja riittänyt, on annettu kehoitus yrittää varata hoitoaikaa seuraavalla kerralla kun taas jaetaan aikavarauksia eteenpäin.

Jokainen lienee lukenut lehtien palstoilta, kuinka onnistuneesti hoitotakuu toteutuu…

aikavaraus terveydenhuoltoon norm. käytäntö

Kun joku jaksaa tehdä kantelun, niin saadaan selkeitä tulkintoja lain tarkoituksesta.

Yllä on apulaisoikeuskanslerin kannanotto, että aikavarausta haluavalle on ilmoitettava hoitoon pääsyn ajankohta – eikä hoitoaikaa voida jättää antamatta.

Suppeammallakin älykkyysosamäärällä ymmärtää ettei mikään hoitotakuu toteudu siten, että jaetaan hoitoaikoja vain tietylle ajanjaksolle eteenpäin. Hoitotakuu toteutuu vain siinä tapauksessa, että kaikki tarvitsevat saavat hoitoajan hoitotakuun määrittelemässä ajassa. Asia on ollut hyvin selkeä hoitotakuun alusta lähtien eli  hoitoaikoja olisi aina pitänyt antaa eteenpäin niin kauas tulevaisuuteen kuin on ollut hoitoaikoja tarvitsevia henkilöitä, jolloin ylipitkät odotusajat voitaisiin yksinkertaisesti ja aukottomasti todeta.

Palattiin siis samalle suomen lakia mädättävälle sylttytehtaalle, jossa teoria ja käytäntö eivät kohtaa niin kauan kuin viranhaltijoita ei riittävällä tahdolla pyritä saamaan oikeuden eteen vastaamaan virkarikoksistaan.

Mainokset

2 thoughts on “Terveydenhuollon aikavaraus

    • Hienoa, noin aikavarauksen pitäisikin toimia.

      Kenenkään kohdalla ei kuitenkaan pitäisi olla kyse hyvästä tai huonosta tuurista vaan aikavaraus pitäisi saada heti ensimmäisellä yrityksellä.

Vastaa (Sähköpostiosoite ei ole välttämätön)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s