Työnhakijan kohtaamat ongelmat ja ratkaisuehdotukset

Marin hyvän ehdotuksen perusteella aloittelen kokoomaan tähän työnhakijan kohtaamia ongelmia, joista kannattaisi kertoa päättäjille ja apuja otetaan kiitollisena vastaan.

* Työttömän on vaikea myydä omaa työpanostaan tilanteessa, jossa joutuu kilpailemaan palkattomien työntekijöiden kanssa. Ratkaisu: Kaiken palkattoman työntekemisen lopettaminen.

* Lyhytaikaiset työsuhteet aiheuttavat tilanteen, jossa kaikki tulot ovat epävarmoja ja pahimmillaan joutuu elämään pitkään täysin rahattomana. Ratkaisu: Työttömyyskorvausten maksamisen edellytyksenä olevan työttömyyspoliittisen lausunnon antamisen ehtona ei vaadita työnantajan kirjoittaman työtodistuksen esittämistä. Työttömyyskorvaukset maksetaan työttömyyden perusteella, eikä tukien maksamista viivytellä siihen saakka kunnes työnantajalta saadaan asiaankuuluvat asiapaperit. Mikäli tarvitaan palkkatodistus, niin tilinauha tai tulojen todistaminen pitäisi riittää.

* Työttömän on vaikea myydä työpanostaan tilanteessa, jossa työnantaja edellyttää työsuhteen syntymisen ehtona työllistämistukien saamista, mutta työvoimavirkailija ei puolla tuen myöntämistä. Ratkaisu: Kaikki tuet on myönnettävä kaikille työttömille tilanteen perusteella – tai kaikki työnantajalle maksettavat työllistämistuet on lakkautettava.

*Työttömän on vaikea muuttaa työpaikan perässä, kun ei ole rahaa ja mahdolliset liikkuvuusavustukset ovat pärstäkerroinperusteiset. Ratkaisu: Työpaikan perässä muuttamiseen pitäisi myöntää tukea kaikille työttömille samoilla perusteilla tai lakkauttaa ne tuet, joiden perusteella työnantaja toteaa ”kyllä yhteiskunta maksaa”.

*Työttömien on vaikea myydä työpanostaan huonolla imagolla, koska sallitaan yleinen työttömien parjaaminen. Ratkaisu: Työttömien parjaaminen on kriminalisoitava, koska kukin työnhakija on oma yksilönsä.

* Työttömien on vaikea saada tietoa viranomaiselta, kun pelkän alustavan kyselyn perusteella laaditaan selvityspyyntö, jonka käsittelyn ajaksi työttömyyskorvausten maksaminen katkaistaan.  Yksittäinen työvoimavirkailija käytännössä PÄÄTTÄÄ AINA TYÖTTÖMÄN TYÖTTÖMYYSKORVAUSTEN KATKAISEMISESTA KUIN HÄN TEKEE SELVITYSPYYNNÖN ja tällaisen mielivallan käyttäminen on ehdottomasti poistettava.

*Työttömän on vaikea hyödyntää työttömyysaikaa työllistymisensä parantamiseen kun mihinkään suunnitelmaan ei saa ennakkopäätöstä vaan tilanne harkitaan pärstäkerroinperusteisesti vasta siinä vaiheessa kun on olemassa mahdollisuus työttömyyskorvausten eväämiseen.

*Työttömän on vaikea osallistua sivutoimisiin opiskeluihin tai lisäansioiden hankkimiseen sen perusteella, että toinen työtön ei ole menettänyt samasta toiminnasta oikeuttaan työttömyyskorvauksiin. Ratkaisu: Kaikkia työttömiä on kohdeltava yhdenvertaisesti ja kaikki työvoimavirkailijalle annettu pärstäkertoimeen perustuva harkinta on poistettava.

*Työttömän asioiminen työvoimavirkailijan solvattavana nakertaa työnhakijan tärkeintä myyntivalttia eli itseluottamusta/itsevarmuutta. Ratkaisu: Työvoimavirkailijoiden tehtävänkuvaa pitää muuttaa nykyisestä ”työttömiä pitää kyykyttää  saatujen työttömyyskorvausten vastineeksi” sellaiseksi, että yhteiskunnan varoilla edistetään työllistymistä eikä keskitytä edistämään pitkäaikaistyöttömyyttä.

*Pienet lisäansiot voivat aiheuttaa tilanteen, jossa elämiseen jää vähemmän rahaa kuin täysipäiväisenä työttömänä. Ratkaisu: Muutetaan kaikki maksut ja tuet porrastetusta myöntämistavasta suoraviivaiseksi, jolloin ei synny kannustuskuoppia.

Mainokset

3 thoughts on “Työnhakijan kohtaamat ongelmat ja ratkaisuehdotukset

 1. voisiko joku tutkia näiden työvoimatoimistojen päätävien virkamiesten kytkökset näihin työvoimapalveluita tarjoaviin ykstyisiin konsultti firmoihin varsinkin kun ne veren imiät tekevät bisnestä työtömien kustanuksella ja te -toimiston karensilla uhkailujen avustamana
  epäilen että koko järjestelmä on näiden konsultti loppareiden ja te toimistojen päätävien johonkin poliitisesti sitoutuneiden virkamiesten hyväveli koruption saaststutama
  kysessä on kuitenkin satojen miljoonien työlisyysmäärä rahat
  meno on kuin mamu bisnekessä
  kohde joka on rahastuksen ja veren imemisen viaton kärsiä on suomen työttömät
  missä mussa liike toimessa asiakas pakotetaan rangastuksen uhalla olemaan jonkun
  yksityis yrityksen asiakaana meno muistutaa jotain mafia toimintaa
  ja te-toimisto edustaa sitä kiristäjä osapuolta joka ne asiakaat sille yksityiselle konsulttifirmalle välitää pakotamalla työttömät heidän toimintaansa rankaistuksen uhalla
  halusit tai et
  https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/spring-house-oy/17869159/taloustiedot https://www.finder.fi/Koulutusta+ja+koulutuspalveluja/Spring+House+Oy/Helsinki/yhteystiedot/436101?edsacid=ofs-fonectafi-profile aikamoista kasvua vuodesta 2012 miksi no juuri näiden työkärin palvelu ostojen takia luulisin työtömyys on hyvä bisnes joillekin

  Spring House on osa StaffPoint-konsernia Konsernin liikevaihto on yli 120 miljoonaa euroa.
  https://www.springhouse.fi/spring-house/staffpoint-konserni/
  http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/talous/koulutusbisnesta-te-toimiston-tuella-tyoharjoittelua-vai-tyolaiskauppaa/
  Koulutusbisnestä TE-toimiston tuella: Työharjoittelua vai työläiskauppaa?
  Oma tapaus
  Jos et savu info tilaisuuteen 7.12.2016 kello 10.00 jonka järjestää Spring House oy
  työnhakusi päätyy ja menetät työtömyysturvasi
  selvä *ei sitä kovempaa uhkausta*
  Että pakotetaan osalistumaan Spring house oy veren imiä hyväksikäyttö yrityksen lompakoa lihotavaan täysin turhaan info tilaisuuteen kun työvoimatoimisto ei jaksa itse välitää niitä työpaikkoja ihmisille eikä edes yritä koska ovat niin tehotomia ja laiskoja itse että ulkoistetaan palvelu ja heidät lähetään Spring house oy täysin turhaan infotilaisuuteen
  Siis voiko enään olla tyhmempää toimitaa tuhlata valtion verovaroja kuin tämä
  te-toimiston mafia *yksityis yritykseen* *asiakaaksi kiristämällä* virkailijat
  ehkä lahjotut loppareiden taholta sellaiset

  • Tosiaan, työnhakuun liittyvät palvelut ja työttömyyskorvaukset pitäisi erottaa täysin erilleen toisistaan, jotta nykyisen kaltaista kiristämistä ei voisi tapahtua. Nykyinen ”tukien menettämisellä kiristäminen” -käytäntö on johtanut siihen, että työtön on velvollinen noudattamaan muiden ihmisten päätöksiä ja työttömällä itsellään ei ole juurikaan sananvaltaa kun päätetään hänen elämästään.

   Jos joku olisi tulosvastuussa kaikista yhteiskunnan varoilla maksetusta työllistämiskursseista ja -palveluista, niin työttömyydestä loisiminen ei olisi saavuttanut nykyisiä mittasuhteita.

  • Toivottavavasti et pahastu, mutta…

   Poistin viestistäsi Spring house OY:n omistajat ja taustalla toimivien nimitiedot… ihan varmuuden vuoksi, koska ne tiedot löytyy netistä ja niiden poistamisella ei ole merkittävää vaikutusta kommentin sisältöön.

   Minulle on tullut vaikutelma ettei työttömyydellä tiliä tekevät tahot tahdo tulla yhdistetyksi omaan toimintaansa.

Vastaa (Sähköpostiosoite ei ole välttämätön)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s