Kokoomuksen periaate

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/218280-tyopaikkaluvut-esiin-nostanut-kansanedustaja-kypsyi-alettiin-puhua-aidanseipaista

Kokoomuksen kansanedustaja myöntää, että työttömien haettavissa ja saatavissa olevat työpaikat ovat vain ”aidanseipäitä”, jolloin ainoaksi tavoitteeksi jää työttömille jo aiemmin vaadittu  lisäkannustus työpaikan vastaanottamiseen. Kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskari ei edes kykene rehellisesti tunnustamaan, että on vaatimassa lisää painostusta palkattomien töiden vastaanottamiseen vaan ryhtyy selkärangattomasti vääntämään asiaa työntekijöiden ja työnantajien kohtaanto-ongelmaksi, vaikka itse jutussa myönnetään ”100 000 avoimeen työpaikkaan” lasketuksi myös kuukauden aikana täytetyt työpaikat (virallisesti avoimeksi ilmoitettuja työpaikkoja on reilusti alle 20 000). Kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskari  ei edes uskalla suoraan sanoa, että haluaa köyhien työpanoksen elämiseen riittämättömällä korvauksella ja sen lisäksi haluaa köyhät kauemmaksi paremman väestön elinpiiristä. Kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskari peittää tavoitteen puhumalla monitulkintaisesti uudesta asuntopolitiikasta, uusista pendelöintikeinoista, uudenlaisista työpaikoista ja tavoitteen toteutumiseksi luotavasta uudesta (paremmin työtöntä kannustavasta) työttömyys- ja sosiaaliturvaturvajärjestelmästä.

Myönnän, että…

Suomen asumis- ja muut tukijärjestelmät pitäisi korvata kullekin henkilölle elintilanteen mukaan myönnettävällä yhdellä ainoalla henkilökohtaisesti maksettavalla tukimuodolla. Typerää ylläpitää moninkertaista tukijärjestelmää, jossa toinen tuki vähennetään toisesta tuesta ja veronmaksajien rahaa valuu sellaisille, jotka eivät tarvitse tukea tai ehdollinen tuki valuu kustannustehottomasti ulkopuolisille. Edellisen lisäksi moninkertainen tukijärjestelmä luo väliinputoajia, koska jonkin tuen kannalta ihminen kuuluu toisen tuen piiriin ja samaan aikaan se toinen tuki voi jäädä saamatta, koska tuen myöntämisen ehdot eivät täyty.

Työmatkojen tekemistä pitäisi helpottaa nopeuttamalla kulkemista, joustamalla työajoista ja sen lisäksi työmatkakustannukset pitäisi olla kokonaisuudessaan verovähennyskelpoisia. Edellistä ongelmaa on ”korjattu” pienentämällä työmatkakorvausten verovähennysoikeutta ja vaatimalla työssäkäytialueen laajentamista. Polttoaineen verotustakin on taidettu lisätä, jolloin omalla autolla tehtävien työmatkojen kustannukset väistämättä kasvavat ja työmatkakulut syövät yhä suuremman osan palkasta. Usein oman auton käyttö on nopein ja kustannustehokkain, koska vain harvoilla paikkakunnilla julkisen kulkuvälineen käyttö on kohtuullisen hintaista, aikataulut sopivat työaikoihin ja työmatka-aika pysyy kohtuullisena.

Mitään ”uudellaisia työpaikkoja” ei tarvita, koska työpaikat syntyvät tarpeen mukaan ja työntekijä löytyy AINA maksettavan palkan perusteella.

Työttömyys- ja sosiaalijärjestelmästä on kansanedustajien päätösten perusteella muodostunut köyhien kyykytysjärjestelmä, jossa työpaikkoja ei välitetä ja tukien tarve velvoittaa köyhää luopumaan ihmisoikeuksistaan. Aikoinaan työttömyyskorvausta maksettiin työttömyyden perusteella ja nykyisin yhä useampi työtön menettää oikeuden työttömyyskorvaukseen ellei suostu ”työllistymään” eli tekemään palkatonta työtä. Työttömyydestä hyötyvien harmiksi suomen toimeentulotukijärjestelmä on taannut jokaiselle viimesijaisen sosiaaliturvan, joka on kattanut asumisen ja 290 euron kuukausittaisen tuen kaikkiin muihin elinkuluihin, jota on muutettava vastikkeellisemmaksi, koska tukea ei voida tuosta enää alentaa ja nykymuodossaan se mahdollistaa joillekin periaatteen jäärille palkan vaatimisen työnteon vastineeksi.

… kannattaa kuitenkin huomioida ettei kokoomus ole korjaamassa näitä epäkohtia paremmaksi vaan näiden epäkohtien esille tuomisella annetaan ihmisen itse päätellä, että ne kokoomuksen kaipaamat uudistukset parantaisivat tilannetta ja jätetään ääneen sanomatta, että kokoomus tulee jatkossakin vain pahentamaan työssäkäyvien veronmaksajien tilannetta.

Miksi ihmeessä kukaan työnantaja palkkaisi työttömän työnhakijan kun tämän työpanoksen voi saada ilmaiseksi? Ainoa keino työttömyyden vähentämiseksi on kieltää palkattoman työn teettämisen kaikki muodot, jolloin työtehtäviin on palkattava työntekijöitä eikä yrityksen palkanmaksua voida korvata veronmaksajien kukkarosta maksettavalla sosiaalituella. Yhteiskunnan kannalta on edesvastuutonta mahdollistaa työntekijälle kuuluvan palkan ”VARASTAMINEN” rikkaiden omaisuuden kerryttämiseen, ja vielä edesvastuuttomampaa on kyseenalaistaa lisääntyvän palkattoman työnteon edistämisen seurauksena kasvavat sosiaalimenot. Kun palkattoman työnteon kieltämisen jälkeen työtehtäviin on palkattava työntekijät, niin sosiaalituen tarve vähenee, koska sen jälkeen ihmiset voivat maksaa oman elämisensä omasta työstään ansaitsemallaan palkalla.

Kokoomus ajaa myös palkkojen alentamista, jota ei ole missään nimessä järkevää toteuttaa (vaikka kiistävät tämän ja yrittävät vääntää tämänkin ”paikalliseksi sopimiseksi” tai muuksi vastaavaksi – aivan kun työnantaja ehdoin tahdoin haluaisi tai tarvitsisi luvan maksaa ”paikallisella sopimisella” isompaa palkkaa, vaikka samaan aikaan valittaa työnantajan liian suuresta palkkausriskistä ja isoista palkkauskuluista). Ellei työnantajalla ole varaa tai uskallusta palkata työntekijää, niin ei pitäisi ryhtyä korjaamaan tätä ongelmaa veronmaksajien rahoilla. Miksi ihmeessä pitäisi täydentään työnantajan maksamaa ja työntekijän elämiseen liian pientä palkkaa veronmaksajien rahoilla? Vastaus on kuitenkin erittäin selkeä: Työntekijöitä pitää saada palkatta tai ainakin alipalkattuna, jotta rikkaat voivat kasvattaa omaa omaisuuttaan ja ylläpitää omaa ansaitsematonta elintasoaan veronmaksajien kukkarosta maksettavia tukia hyväksikäyttäen.

Mainokset

One thought on “Kokoomuksen periaate

Vastaa (Sähköpostiosoite ei ole välttämätön)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s