Työnhaun aloitus muuttuu omatoimiseksi

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/tyonhaun-aloitus-muuttuu-kolmivaiheiseksi-oma-aktiivisuus-korostuu-palveluiden-digitalisoituessa/765179/

 

Uudistuksen myötä työttömien on itse kirjattava järjestelmään tarvittavat tiedot. Kolmivaiheisen sähköisen työnhaun toisen vaiheen voi tehdä heti tai kahden seuraavan arkipäivän aikana ja kolmannen vaiheen työllistymissuunnitelma on tehtävä seitsemän vuorokauden aikana.

Uudistuksen myötä ei tarvita enää työvoimavirkailijan työpanosta ja näin työvoimavirkailijoiden työaika vapautuu muuhun toimintaan. Työtön puolestaan joutuu itse kantamaan vastuun omista näppäilyistä, vaikka luultavasti työttömällä ei ole käytettävissään riittävästi tietoa kunkin valinnan merkityksestä ja osa tietojenantomahdollisuuksista saattaa jäädä huomaamatta.

Kannattaa huomioida, että lehtitietojen mukaan toisen vaiheen tekemiseen on annettu kaksi arkipäivää ja kolmannen vaiheen tekemiseen on annettu seitsemän vuorokautta (myös lauantai ja sunnuntai lasketaan). Epäselväksi jää lasketaanko määräajat työttömäksi työnhakijaksi ilmoittautumisesta vai edellisen vaiheen kirjaamisesta lähtien.

Kannattaa muistaa ettei kannata hyväksyä mitään, jonka merkitystä ei ymmärrä (esim. työvoimapoliittiset toimenpiteet kattaa mm. kuntouttavan työtoiminnan). Kannattaa kirjata suunnitelmaan mahdollisimman vähän, koska se ei kuitenkaan estä toteuttamasta omaa työnhakua, mutta kaikki kirjattu sitoo työtöntä tietokoneen raksuttamalla määräajalla, vaikka mol:n sivut eivät toimisi tai nettiyhteys ei olisi syystä tai toisesta työttömän käytettävissä.

Mainokset

2 thoughts on “Työnhaun aloitus muuttuu omatoimiseksi

 1. Yksi mielipide muutoksesta löytyy tuolta: http://www.hs.fi/mielipide
  Olen ollut alle kaksi viikkoa työttömänä, mutta työnhakuni lakkasi jo – te-palvelun kikkailu tekee työttömäksi ilmoittautumisesta sietämättömän vaikeaa
  Jokainen työtön on vaarassa menettää etuutensa, jollei huomaa ilmoittautumisen vaativan tuplailmoittautumista:

  http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005370824.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=1&utm_source=tf-other&share=e9a5b6c4b6c22dd41efe8c5e74b5bf4b

  Eli netin kautta työttömäksi ilmoittautuvan kannattaa lukea kaikki näytöltä löytyvä teksti ja lisäksi muistaa vierittää näyttöä sivun alusta loppuun.

 2. Opettaja menetti yllättäen 2000 euron tuet – työttömille kaikessa hiljaisuudessa luotu uusi nettivelvoite raivostuttaa: http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005375520.html

  Tuossa uudistuksessa käytetään hyväksi sitä seikkaa, että netin käyttäjä omaksuu hyvin nopeasti tavan sivuttaa mainokset ja muun epäoleellisen tekstin näytöltä. Eli kun kaikkea ei lueta, niin tieto jää saamatta.

  Löytyykö jatkotoimintaohjeet vasta sen jälkeen kun olettaa työnhakijaksi ilmoittautumisen päättyvän? Onko jatkotoimintaohjeet rajattu laatikkoon, jolloin sen helpommin mieltää täysin ajattelematta mainokseksi ja jättää kokonaan lukematta? Löytyykö tieto reunatekstistä, jotka yleensä jätetään lukematta ellei aikomusta etsiä lisätietoa?

Vastaa (Sähköpostiosoite ei ole välttämätön)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s