Pitäisiköhän kansanedustajille kertoa…

Suomessa todellinen työttömien määrä lienee noin 500 000 ja työttömyyttä hoidellaan pelkästää kikkailuilla: https://tuloksetontaopiskelua.wordpress.com/2017/08/22/tyottomien-todellinen-maara/

Tietoa työttömille ostettavien ”työllistämispalveluiden” todellisista kustannuksista on vaikea löytää: https://tuloksetontaopiskelua.wordpress.com/2017/08/18/palveluiden-kustannusten-arviointia/ . Näyttäisi kuitenkin erittäin vahvasti siltä, että pelkästään työttömien kyykyttämiseen käytetyillä varoilla voisi työllistää suurimman osan työttömistä ihan rehelliseen palkkatyöhön. Edellisen lisäksi työllisyyspalveluiden palkattomien työntekijöiden määrän romahtessa ilmaistyöntekijöillä täytettyihin työpaikkoihin olisi palkattava työntekijöitä.

Työllistämispalveluiden vaikutus työttömän työllistymiseen typistyy yhteiskunnan varoilla tuettuihin työsuhteisiin: https://tuloksetontaopiskelua.wordpress.com/2017/07/26/tyollistamispalveluista-tyottomaksi-tai-tyollistamispalveluun/

Eikä tuo työttömien laillistettu pakkotyöhön pakottaminen ole edes yhteiskunnan kannalta kannattavaa: https://tuloksetontaopiskelua.wordpress.com/2017/05/19/suomen-kansantalouden-tuotannon-taittuminen/

Pienellä viipeellähän tuo alapuolella oleva päätös vaikutti yläpuolella näkyvään kansantalouden tuotanto -käyrän noususuunnan taittumiseen. Työttömien oikeutta saada työnteostaan palkkaa on rajoitettu kuluneiden vuosien aikana jo useilla päätöksillä. Liekö edellinen pääsyynä ettei kansantalouden tuotanto pääse nousemaan(?)!

Edellinen ei ole kansantaloudellisesti järkevää, mutta täytyyhän tuosta verovarojen tuhlauksesta olla jotain hyötyä. Ministeri Orpo jälleen kerran tuo esiin uusia visoitaan: http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005337315.html

Kun edelleen ollaan valmiita käyttämään verovaroja työttömien kyykyttämiseen, niin luultavasti ministerit ja kansanedustajat eivät saa tarpeeksi tietoa köyhien perheiden kärsimyksestä, joten nyt pitäisi ryhtyä lähettämään köyhien kärsimyksien lisäämistä kannattaville kansanedustajille kattavasti kärsimys -tietoa.

Kaikki köyhät mukaan tiedotuskamppanjaan, jossa kansanedustajille lähetetään kirjoituksia kunkin päivän kärsimyksistä, vaikka siitä kuinka lasta on kiusattu koulussa halpojen vaatteiden vuoksi tai kuinka lapsi on joutunut menemään nälissään nukkumaan…  ja tietenkin pitää myös kertoa aikuisten kärsimyksistä.

Seuraavasta linkistä löytää sopivat kansanedustajat ja muistakaa myös ne kansanedustajat, jotka eivät äänestäneet ”ei”:n puolesta: https://tuloksetontaopiskelua.wordpress.com/2017/07/05/palkaton-pakkotyo-etenee/

Mainokset

3 thoughts on “Pitäisiköhän kansanedustajille kertoa…

 1. Kansanuutisissa on jonkinlainen lukema mitä käytetään ”työlliisyyden edistämiseen”.
  ”Kunnat maksavat työllisyyden edistämisestä Kuntaliiton arvion mukaan vuositasolla 800 miljoonaa euroa. Ne ovat joillain kaupunkiseuduilla samaa suuruusluokkaa tai jopa suuremmat kuin valtion työllisyyden hoidon resurssit.”

  Eli yhteensä 1,6 miljardia vähintään vai ymmärsinkö oikein? En todellakaan tiedä mitä työllisyyden edistämisen luvut pitävät sisällään. Mutta arvioidaanpa näin; palkataan työttömiä puolen vuoden työsuhteisiin niin että palkkana on vaikka 1800e/kk ja palkkauskustannukset sivukuluineen yht 3000e eli 6kk aikana yht. 18 000 euroa. Tuolla summalla saataisiin vuoden aikana töitä vajaalle 90 000 henkilölle se puoli vuotta. Ja toistettaisiin joka vuosi niin juuri kukaan ei putoaisi työmarkkinatuelle. Lisäksi harva palkkatuella ollut saa noin suurta palkkaa joten vieläkin enemmän pystyttäisiin työllistämään tuolla summalla. Ehkä myös kansalaisten kulutus nousisi ja toisi työpaikkoja. Toki työttömäksi jäisi sitten näitä työttömyydestä elantonsa saavia. Lisäksi kunnat maksavat Kelalle joka kuukausi yli 30 milj niin sanottuja sakkomaksuja eli vuodessa yli 360 milj. euroa.

  Mutta minne ne rahat nyt menevät? Kaikenlaisiin koulutuksiin tai konsulteilleko? Työpajojen ohjaajille ja yksilövalmentajille? Näyttää pahasti siltä että rahaa on kyllä vaikka jakovaraa kaikkein heikommassa asemassa oleville ei muka ole.

  http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3759108-pitkaaikaistyottomien-tyovoimapalvelujen-kokeiluun-vaaditaan-lisaaikaa

  • Noihin kysymyksiin olisi mielenkiintoista saada vastaukset. Kun kerrottaisiin avoimesti, kuinka työttömyyteen liittyvät rahavirrat kulkevat, niin luultavasti veronmaksajat vaatisivat moisen pelleilyn lopettamista.

Vastaa (Sähköpostiosoite ei ole välttämätön)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s