Yrittäjät tarvitsevat sosiaalisia tukia

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/237318-vaatimus-nykyista-matalammat-palkat-suomeen-toimeentulon-turvaisi-julkinen

Kannattaa käydä lukemassa Antero Vartian mielipide kuvan yläpuolelta löytyvästä linkistä.

Yrittäjä siis pyörittää yritystä, mutta ei kykene saavuttamaan sellaista tulosta, että voisi maksaa työntekijöilleen palkkaa.

Jos yrittäjät tarvitsevat kannattomattoman yrityksen pyörittämiseen sosiaalisia tukia ja kansanedustajat haluavat niitä yrittäjille myöntää, niin, miksi niitä sosiaalisia tukia ei myönnetä suoraan yrittäjille? Miksi sallitaan kannattomatonta yritystoimintaa pyörittävän kerätä omaisuutta ja hänelle omaisuutta tienaavan työntekijän pitää alistua kerjäämään oma toimeentulonsa sosiaalisina tukina? Miksi yrittäjää ei voi alentaa yhteiskunnan tuilla eläjäksi (vanhusten ja lapsien ruoan varastajaksi), vaan hänen ansaitseman/tarvitseman sosiaalisen tuen häpeän kantajaksi pitää alistaa työntekijät? Miksi yrittäjää ei vapauteta veronmaksusta vaan ehdotetaan työntekijän verotuksen vapauttamista, vaikka täysin tietoisesti pyritään tukemaan veronmaksajien kukkarosta menetettävillä varoilla yrittäjien taloudellista tilannetta? Tarkoituksena on siis antaa yrittäjän ylläpitää vaikutelmaa verojen maksamisesta, vaikka kyseinen yrittäjä kuppaa omaisuutensa veronmaksajien kukkarosta.

Ellei yrityksen toiminta kannata, niin silloin yrittäjän pitää siirtyä työntekijäksi tai ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi. Miksi työntekijöitä ottaneen yrittäjän pitäisi saada kannattomattoman yritystoimintansa pyörittämiseen ja omaisuuden hankkimiseen mitään suoria tai välillisiä tulonsiirtoja? Jos yritys ei edes kykene työllistämään työntekijöitä ja maksamaan heille elämiseen riittävää palkkaa, niin, miksi tuollaisten yritysten toimintaa pitäisi tukea yhteiskunnan tulonsiirroilla?

Kun lopetetaan yritysten välisen kilpailun vääristäminen, niin yritystoimintaan kykenevien henkilöiden yritystoimintaa ei vaikeuteta, vaan tuetaan heidän yritystoimintaa reilulla kilpailutilanteella ja mahdollistetaan rehellisten palkkatyöpaikkojen olemassaolo. Mikäli yrittäjän tarvitsemat sosiaaliset tuet eli tulonsiirrot myönnetään suoraan yrittäjälle, niin yhteiskunta voi paremmin valvoa ettei verovaroilla hankita välttämättömään elämiseen tarpeetonta omaisuutta ennen kuin yritys toimii ilman yhteiskunnan tukia. Yhdenvertaisen kohtelun nimissä myös yksityisyrittäjän yritystoimintaa pitäisi tukea sosiaalisilla tuilla, aivan kuten tuetaan työntekijöilleen elämiseen riittämätöntä palkkaa maksavan yrittäjän yrittämistä.

Eikö ole järjettömän sairasta ylläpitää sellaista järjestelmää, jossa sallitaan yrittäjän rikastua ja hankkia omaisuutta välillisellä eli viimesijaisella sosiaaliturvalla – ja samaan aikaan työntekijät alistetaan elämään sosiaaliturvan tasolla, jolla kaikki itse hankittu omaisuus ja esivanhempien hankkima perintöomaisuus on myytävä ennen sen viimesijaisen tuen saamista? Tämähän on todellisuutta jo nykyään, mutta tilannetta halutaan muuttaa vielä röyhkeämmäksi, koska yksikään rehellinen yrittäjä ei voi kilpailla sellaisen yrityksen kanssa, joka  maksaa työntekijöilleen parin euron tuntipalkkaa.

Yhteiskunnan varoilla rikastuva sisäpiirin rottapopulaatio on saatava kuriin!

 

 

Mainokset

One thought on “Yrittäjät tarvitsevat sosiaalisia tukia

  1. ”Hyvinvointivaltio perustuu sille, että kyllin moni tekee töitä. Vain se mahdollistaa julkiset palvelut”, sanoo vihreiden kansanedustaja Antero Vartia.

    https://www.vihrealanka.fi/uutiset-kotimaa/l%C3%A4hteek%C3%B6-k%C3%B6yhyys-ty%C3%B6t%C3%A4-tekem%C3%A4ll%C3%A4

    Ei taida herran ymmärrys riittää siihen ettei kukaan työpanoksesta maksa, jos saman työpanoksen saa ilmaiseksi tai alle toimeentulotuen perusnormin. Sosiaaliturva on työtä tekevälle kohtuullisten asumiskulujen lisäksi 487 euroa kuukaudessa, joten tuosta jää alle 16 euroa päivän elinkuluihin.

Vastaa (Sähköpostiosoite ei ole välttämätön)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s