Työttömien kannalta pahimmat…

Työttömillä ei ole helppoa, koska suurin osa työssäkäyvistä ja eläkeläisistä ei ymmärrä, miksi työttömät eivät mene töihin. Edellisen lisäksi työttömien keskuudessa on muodostunut työllistämispalveluiden palkitsemisjärjestelmän seurauksena oma arvomaailmansa, jossa toinen työtön on parempi kuin toinen. Kuitenkin työttömien pahimmat viholliset ovat ”työtöntä auttamaan pyrkivät”, jotka eivät kykene ymmärtämään edes niin yksinkertaista asiaa kuin, että työttömyyden syynä on yleisemmin palkkatyöpaikkojen puute.

http://ls24.fi/artikkelit/tyoton-tarvitsee-kohtaamisia-rangaistusten-sijaan

Kansanedustaja Kristiina Salosen mukaan työttömät ovat siis sairaita, osaamisvajakkeja, suorittaneet ammattitutkinnot ihan normaalina aikana nuoruudessaan ja heillä on kasaantuneita elämänhallinnan ongelmia. Kansanedustaja Kristiina Salosen mukaan työttömät kaipaavat kohtaamisia…

Uskomattoman sairasta toimintaa kansanedustajalta.

Yhdessä asiassa hän kuitenkin on oikeassa, sillä työttömien niin sanotut lisäkoulutukset/työllisyyskurssit ovat täysin arvottomia ja ainoa huomioitava tutkinto on se ennen työttömyyttä suoritettu ”vanhentunut tutkinto”.

Työtön kaipaa ainoastaan palkkatyöpaikan.  Jotta mahdollistettaisiin työttömän parhaimmat mahdollisuudet saada työpaikka, niin tärkeintä olisi lopettaa työttömien mielipuolinen parjaaminen ja työttömien työnhakuajan käyttäminen nöyryyttäviin kyykkyhyppelyihin.

 

Mainokset

12 thoughts on “Työttömien kannalta pahimmat…

 1. Toiston ällistyttävästä tehosta löytyy tietoa ensimmäisen linkin luennosta ja toisesta linkistä löytyy tietoa, kuinka hyvistä(?) ihmisistä tulee ilkeitä:

  Propaganda and Manipulation: How mass media engineers and distorts our perceptions

  PHILIP ZIMBARDO: The Lucifer Effect Understanding How Good People Turn Evil

 2. Nuo ovat tosiaan aivan turhia nuo työkkärin koulutukset. Olen kahdesti täydentänyt osaamista 25ov mittasilla koulutuksilla työnjohtoon ja suunnitteluun liittyen. Näihin luonnollisesti liittyi 4kk/koulutus työssäoppimista. Tätä työssäoppimista ei sitten ole työhaastatteluissa katsottu hyvällä, vaan minulle on suoraan sanottu CV:ni olevan harhaanjohtava työkokemuksen saralta, sillä harjoitteluja ei voida lukea työkokemukseksi.

  • Luulisi, että ellei harjoitteluja hyväksytä työkokemukseksi, niin niiden hyödyllisyys osana työllisyyskoulutusta kyseenalaistettaisiin. Miksi maksettaisiin verovaroilla sellaisesta koulutuksesta, jolla ei kuitenkaan ole mitään merkitystä?

   Toisaalta virallisen näkemyksen mukaan työharjoittelija ei tee mitään töitä vaan ainoastaan seuraa vierestä kun joku toinen tekee työtä, vaikka työharjoittelija tekisi työpisteessä yksin töitä.

   Ehdoton parannus tuohonkin ongelmaan olisi, että aina työhajoitteluajalta pitäisi maksaa palkkaa, jolloin työnteko olisi hyväksyttävä työkokemukseksi – ilman mitään nikotteluja.

   • Aika vaikeata sanoa tuohon, että minkä takia. Olen paljon purnannut aiheesta, että työttömyys on vain yksi mahdollisuus bisneksen tekoon ja sen ovat konsultit haistaneet kuin hait veren merestä…

   • Itse olen ajatellut, että nämä konsultit ovat melkoisia myyntitykkejä, koska myyvät yhteiskunnalle erittäin kallista huuhaata ja mitätöntä tulosta perustellaan menestykkäästi työttömien kelvottomuudella.

    … siinä sivussa työttömien maine on loattu ja nykyään tätä selitysmantraa levittää myös ne, jotka eivät ole työttömien kanssa missään tekemisissä.

   • Jep, kenellä vähiten kosketuspintaa asiaan, yleensä fanaattisimmin ajaa omaa agendaansa. Ylipäätään ihmettelen, miten Suomella on varaa lisätä näitä välistävetäjiä eli konsultteja tms joka portaaseen ja aina vain vähentää itse työn tekijöitä?

   • Itse olen ajatellut, että tuota ongelmaa pitää lähteä korjaamaan levittämällä tietoa tuloksista ja kustannuksista.

    En ole koskaan avannut itselleni facebook tai muitakaan tilejä, joten toisinaan harmittaa, kun ei pääse liittämään linkkejä keskusteluihin, joissa esitetään väärää tietoa tai oikea tieto auttaisi ymmärtämään asian ”kukkaron kautta” nopeammin.

   • En tiedä onko se ollenkaan paha asia, että on jättäytynyt tuon tekopyhän hypetyksen ulkopuolele. Tuohan ohjaa ajattelua, ja ennenkuin vedät foliopipoa päähän varaltani niin tuossa on algoritmi, joka tarkkailee käyntiaktiivisuuttasi tuolla ja jos näyttää, että käyntisi ovat harvenemaan päin niin uutisvirtaan syötetään julkaisujasi, joista on tykätty paljon. Eli selvästi tarjotaan porkkanaa, että palaisit asumaan facebookkiin…

    Lompakon kautta tarkasteltuna, moni asia näyttäisi aika erilaiselta ja verotkin jos olisivat korvamerkittyjä niin ihmiset vaivautuisivat varmaan äänestämäänkin ja kyseenalaistamaan edustajiemme päätöksiä kun näkisivät, minkä verran niitä rahoja menee mihinkin.

   • Äänestämisessä pitäisi olla jokin vaalilupausten pitämisvelvollisuus rangaistuksen uhalla… kuinkahan moni äänesti esim. Jari Lindströmiä kuvitellen hänen ajavan työttömien etuja tai ainakin puolustavan työttömiä.

    Jäi sanomatta noista koulutuksista, että varmasti niissä aina oppii jotakin uutta ja yleensä työharjoittelukaan ei ole täysin hukkaan heitettyä aikaa, mutta kun yleisesti vaikuttaisi siltä, että hyväksytään vain palkkatyössä tehty työkokemus tai päätoimisena opiskelijana suoritetut tutkinnot ja näin on menty jo vuosikymmeniä. Olen lukenut blogiasi ja huomannut, että sinä olet ollut todella ahkera ja aktiivinen, mutta näyttäisi, että se työttömyyden leima pysyy itsepintaisesti kiinni ja estää valituksi tulemisen. Itse asiassa taidan jo käyttää sinun aktiivisuutta tekosyynä ettei minun enää kannata vaivautua.

    Olen usein ajatellut, että jos olisin päässyt työelämään, niin tuskin olisin käyttänyt työn ohessa niin paljoa aikaa lukemiseen/opiskeluun kuin olen työttömänä voinut käyttää. Edellisen vuoksi tuppaa ärsyttämään kaikki halventavat kommentit työttömien kouluttamattomuudesta tai vanhentuneista tutkinnoista.

   • Kiitos! Olen kanssasi samaa mieltä. Sivusta seurasin kun äiti teki töitä 20v ihan automaattiohjauksella ja kun tuli eteen EU:n määräämä pakko opiskella alan tutkinto, niin olihan se aika kamppailua hänellä oppia uutta.

    Yhtälailla työelämässä se tutkinto vanhenee jos ei kouluttaudu siinä ohessa. Vaikka työ tekijäänsä opettaa niin määräykset ja lait muuttuvat ja uudistuvat jatkuvasti ja näin työläisenkin on kouluttauduttava pysyäkseen ajan hermolla.

    Kummallinen harha ihmisillä on, että älykkyys valuu viemäriin jos ei ole töissä…

   • Lopulta sen äitisi tutkinnon suorittamiselle ei tainnut löytyä muuta perustetta kuin se vaatimus tutkinnosta ja ne työtehtävät olisi sujunut entiseen malliin ilman tutkintoakin.

    Minusta tuo harhakuva työttömistä on syntynyt merkittävissä määrin työvoimapalveluiden seurauksena… vielä 1990 luvulla tilanne ei ollut yhtä ”sairas” kuin on nykyään.

 3. Työttömyyttä ei torjuta pelottelemalla ja uhkailemalla työtöntä, työpaikkoja luodaan tukemalla uusia innovaatioita ja kuluttajien ostovoimaa parantamalla.: https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3837797-tyottomyytta-ei-torjuta-uhkailemalla

  Aktiivimalli vaarantaa työttömien yhdenvertaisuuden:
  https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3837863-aktiivimalli-vaarantaa-tyottomien-yhdenvertaisuuden

  ”Aidosti työtä hakevien osalta aktiivimallia ei tarvittaisi”:
  http://www.kaleva.fi/lukijalta/mielipiteet/aidosti-tyota-hakevien-osalta-aktiivimallia-ei-tarvittaisi/782279/

  Kukahan se päättelisi, kuka työtön on aidosti työtä hakeva – tässäkin vain peräänkuulutetaan työttömien pärstäkertoimen perusteella annettavaa kyykytystä.

Vastaa (Sähköpostiosoite ei ole välttämätön)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s