Vastuu tietojen oikeellisuudesta

Aloitin tämän blogin kirjoittamisen ensisijaisesti sen vuoksi, että mielestäni on aika lopettaa vaikeneminen ja tuoda julkiseksi, miten työttömiä ja köyhiä kohdellaan.

Näin jälkiviisaana voin todeta, että omalla kohdalla vahva luottamus viranhaltijoiden asialliseen työtehtävien hoitamiseen oli opiskelun jälkeen merkittävin tekemäni virhe, joka myötävaikutti työttömyyteni pitkittymiseen. Sain paljon väärää tietoa enkä ymmärtänyt tarkastaa annettujen tietojen paikkansa pitävyyttä. Tiedot pitää aina tarkistaa juuri sinä ajankohtana kun asia tapahtuu. Tietojen uusimpien muutosten kaikki poikkeuksen poikkeudet pitää selvittää, vaikka ei olisi lainkaan tietoa näiden olemassa olemisesta. Myös tässä blogissa esitetyt tiedot on syytä tarkistaa alkuperäisistä lähteistä. Mikäli blogin lukija haluaa (vastuullisesti sitovia) oikeudellisia neuvoja, niin silloin suosittelen hakeutumaan asianajajien asiakkaaksi. Yleensä köyhän on itse selvitettävä oikeutensa ja toivon tämän blogin olevan avuksi tiedon löytämisessä sekä työttömän tilanteen ymmärtämisessä.

Työvoimatoimistossa ja sosiaalitoimistossa asioiminen on kuin miinakentällä kävelyä. Viranhaltijan ärsyyntyvät, mikäli heiltä pyydetään eli ”vaaditaan” työtehtävien hoitamista ja helpoimmalla pääsee kun tyytyy siihen mitä ylhäältäpäin annetaan, mutta valitettavasti palkkatyöhön työllistyminen edellyttää työnhakijan omaa aktiivisuutta eikä työvoimavikailijoiden/sosiaalityöntekijöiden vaatimaa ”hakatun rakkikoiran nöyryyttä”. Ymmärsin aikoinaan oman työnhakuaktiivisuuteni ärsyttävän työvoimavirkailijoita, mutta en ymmärtänyt sen seurauksia kuin vasta jälkeenpäin – nyt jälkiviisaana korjaisin tekemäni virheen olemalla paljon vaativampi asiakas ja nauhoittaisin kaikki työvoimavirkailijan kanssa tapahtuneet tapaamiset.

Aina kun on vain mahdollista, niin kannattaa hoitaa asioimisensa kaikkien viranhaltijoiden kanssa kirjallisesti, jolloin asiat on todennettavissa  myös jälkikäteen.

Mainokset

Vastaa (Sähköpostiosoite ei ole välttämätön)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s